Неймар премина от Барселона в ПСЖ през лятото за рекордните в историята на футболна 222 милиона евро, но въпреки това бразилецът не е с най-висока пазарна цена в статистиката на популярния немски сайт transfermarkt.de. Бившият футболист на каталунците е оценяван на 150 милиона евро, а след обновяването на стойностите за играчите в Примера дивисион Лионел Меси става най-високо цененият футболист за всички времена със 180 милиона евро. Аржентинецът бележи ръст от 60 милиона евро в пазарната си цена, а причина за това най-вероятно е новият му договор с Барселона.

Втори в Испания е Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид), който въпреки своите 32 години също бележи ръст, но само с 20 милиона евро до 120 милиона евро. Португалецът изпреварва с малко Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид), чиято цена е 100 милиона евро, точно колкото е записано като сума и в освобождаващата клауза към договора му.

Три от звездите в испански елит са загубили от своята пазарна стойност. Луис Суарес (Барселона) от 90 на 85 милиона евро, Гарет Бейл (Реал Мадрид) от 80 на 75 милиона евро и Карим Бензема (Реал Мадрид) от 60 на 50 милиона евро.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН