Европейските клубове с акции на международни борси страдат най-сериозно заради пандемията от коронавирус и причинената от нея криза, съобщава „Марка“ и посочва Реал (Мадрид) като най-стабилен на фондовите борси.

Испанското издание отбелязва, че акциите на италианския шампион Ювентус са паднали с 21,6% през март, а решението за намаляване на заплатите за четири месеца частично ще компенсира отрицателния ефект. Рома е другият най-засегнат клуб в Серия „А“.

Значително понижение има и в акциите на испанските грандове Барселона и Атлетико (Мадрид), които ще намалят заплатите за пестене на пари. В същото време Реал (Мадрид) е клубът, който според „Марка“ ще бъде най-слабо засегнат от икономическата криза заради стабилността си на фонодовия пазар. 

В английската Висшата лига пострада Манчестър Юнайтед – спад на акциите с 11.06% през март.

Най-големи проблеми в Бундеслигата има Борусия (Дортмунд) с 36,76% понижение на акциите, но вестфалци ще могат да разчитат на подкрепа и от конкуренцията, след като в Германия има култура на клубната сплотеност. Така например през 2003 година Байерн спаси „жълто-черните“ от фалит с безлихвен заем от 2 милиона евро.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!