Починалият внезапно Давиде Астори е бил открит мъртъв в хотелската стая в Удине от масажиста на Фиорентина, пишат италианските медии. Тази сутрин в 8 часа местно време играчите слезли в ресторанта, за да закусят. Капитанът на "виолетовите" обаче така и не се появил. След като изчакали няколко минути, съотборниците му започнали да му звънят на мобилния телефон. Никой обаче не им вдигнал. 

Тогава масажистът на тима се качил в стаята и почукал няколко пъти на вратата. Пак не последвал сигнал. Веднага след това той влязъл вътре и с ужас открил Астори да лежи в леглото с отворени очи. Масажистът се развикал и се опитал да окаже първа помощ. Но било напразно, тъй  като 31-годишният футболист вече бил починал.

"Беше голяма трагедия. Всички плачеха и не можеха да повярват на случилото се. Вечерта Астори беше в нормално настроение. Нямаше никакви признаци, че му предстои нещо страшно", коментират от Фиорентина.

"Виолетовите" трябваше да гостуват днес на Удинезе в мач от Серия "А". Целият кръг обаче, включително и голямото дерби Милан - Интер, беше отложен.