Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах е футболистът, който отбеляза най-голям растеж през изминалия сезон и то не само от спортна гледна точка, но що се отнася и до парите. 25-годишният египетски национал има ръст на пазарната си стойност от 80 милиона евро на 150 милиона евро само за една година, сочат най-новите данни на популярния сайт transfermarkt.de.

Миналото лято мърсисайдци платиха на Рома само 42 милиона евро за нападателя, който сега дори е оценяван по-високо от голямата звезда на Реал (Мадрид) и петкратен носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо (120 милиона евро).

Въобще има само двама футболисти, на които изданието поставя към момента по-високи пазарни стойности от тази на Салах. Лионел Меси (Барселона) и Неймар (ПСЖ) имат най-високите цени от 180 милиона евро, а на едно ниво с египтянина са Кевин Де Бройне (Манчестър Сити) и Хари Кейн (Тотнъм), оценени също на 150 милиона евро.

Любопитното е, че цената големия грешник за Ливърпул от финала на Шампионската лига Лорис Кариус се е повишила от 8 на 12 милиона евро. Германският вратар допусна две фрапантни грешки за голове на Реал (Мадрид) при загубата на мърсисайдци с 1:3 в украинската столица Киев миналата събота.