Байерн е привлякъл нидерландския национал Дейли Блинд по съвсем различна причина от предполагаемата. Считаше се, че трансферът на бившия играч на Аякс и Манчестър Юнайтед е провокиран от факта, че Люка Ернандес няма да играе дълго време заради контузията, получена на Мондиал 2022, и затова синът на легендарния Дани Блинд е подписал за шест месеца.

Сега обаче „Билд“ изнесе информация, че Дейли Блинд е привлечен заради ситуацията с Нусаир Мазрауи. 25-годишният марокански национал ще бъде извън игра за период между 4 и 6 седмици.

Мароканецът се е прибрал в Мюнхен след получената ваканция заради участието на Мондиал 2022 с тежка коронавирусна инфекция и перикардит (сърдечно заболяване). В последните дни Мазрауи е бил подложен на сериозни изследвания и лекарите наредили на футболиста да спазва пълен покой. След това ще се направят нови прегледи и едва тогава ще се реши дали може да поднови тренировки.

След като научили за състоянието на Нусаир Мазрауи шефовете на Байерн не се поколебали и задействали трансфера на Дейли Блинд. Както е известно, баварците са притиснати спешно да привлекат и вратар, след като Мануел Нойер няма да играе до края на сезона. Очаква се до края на месеца да бъде финализирана сделка за Ян Зомер от Борусия (Мьонхенгладбах).