Най-скъпоплатеният футболист в света Самуел Ето`о, печелещ по 20 милиона евро на година в Анжи (Махачкала), е на път да напусне тима от Дагестан и да се завърне в италианската Серия „А” до края на летния трансферен прозорец.

Днес ръководството на Анжи оповести, че драстично намалява бюджета на клуба, и това даде повод за спекулации в италианските медии. "Променяме политиката на управление. През 2012 година бюджетът ни беше около 180 милиона долара, сега искаме да го намалим до 50-70 милиона", обясни президентът на руския клуб Константин Ремчуков.

Всичките скъпоплатени звезди на Анжи са поставени в трансферния списък. Приоритет е да се продаде Ето`о, към който има интерес от Наполи. Воденият от Рафаел Бенитес тим искаше да купи Джаксон Мартинес от Порто, но сделката пропадна, след като „драконите” поискаха над 40 милиона евро за тарана.

Очаква се в близките дни Наполи да предложи 20 милиона евро за Ето`о, спечелил требъл с Интер през 2010 година. В своята кариера 32-годишният камерунски национал е играл за Реал (Мадрид), Леганес, Еспаньол, Майорка и Барселона.