Защитникът на Манчестър Юнайтед Джони Еванс повдигна самочувствието на левия бек Люк Шоу. Според него 19-годишният бранител ще се превърне в най-добрия играч в света на своя пост.

Английският национал беше привлечен това лято от Саутхемптън срещу 38 милиона евро. Бранителят вече е възстановен от разтежение на бедрения мускул и ще може да дебютира във Висшата лига този уикенд срещу Лестър.

"Имах възможност да работя с Люк по време на предсезонната подготовка на отбора. Няма съмнения, че той ще се превърне в най-добрия ляв бек в света.

Запознат съм с качествата и на Маркос Рохо. Наблюдавах го на световното с Аржентина и мога да кажа, че притежава невероятни способности. Той няма проблем да играе като ляв бек, ляв халф-бек или централен защитник", коментира Еванс.

Бранителят коментира и още две нови попълнения на Юнайтед това лято - Дали Блинд и Андер Ерера. И двамата бяха титуляри при първия успех за сезона - 4:0 срещу КПР, като испанецът дори вкара гол.

"Андер е брилянтен. Той е страхотно момче и на всички показа колко голям футболист е по време на подготовката. Дали пък проведе впечатляващо Световно. Мениджърът го познава, което е много добре и за него, и за нас", каза още Джони Еванс.