Евертън допусна трета поредна загуба в груповата фаза на Лига Европа и приключи с надеждите си, че ще може да стигне до 1/16-финалите. Под ръководството на временния мениджър Дейвид Ънсуърт „карамелите” отстъпиха с 0:3 при визитата си на Олимпик (Лион) в среща от четвъртия кръг на група „Е”. През първата част футболистът на гостите Куко Мартина падна много тежко и изпадна в безсъзнание. След намесата на медицинските екипи той дойде в съзнание, но не успя да се изправи на крака. Мартина беше обездвижен в областта на врата и изнесен от терена на носилка, след което закаран в болница. През втората част Бертранд Траоре (68), Хусем Ауар (76) и Мемфис Депай (88) подсигуриха категоричната победа на „хлапетата”. Четири минути след втория гол Морган Шнайдерлин беше изгонен за втори жълт картон и гостите завършиха мача в намален състав.

В другата среща Аполон (Лимасол) се добра в последните секунди до 1:1 срещу гостуващия Аталанта. Йосип Иличич (35-дузпа) даде преднина на бергамаските, но в добавеното време на мача Зелая (90+4) донесе точката на домакините.

След тези резултати Аталанта и Олимпик (Лион) имат по 8 точки и се нуждаят на практика само от точка, за да се класират за следващата фаза. Аполон е трети с 2 точки и само математичеки шансове за продължаване, които минават през победи над Олимпик в Лион и срещу Евертън у дома. В същото време обаче Лион трябва да загуби в последния кръг при визитата си на Аталанта. В следващия кръг след три седмици Лион приема кипърския състав, а клубът от Ливърпул е домакин на италианците.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА