Съндърланд загуби у дома от Евертън с 0:2 в преиграване от 1/4-финалите на турнира ФА Къп. Първият им сблъсък в Ливърпул приключи с равенство 1:1. Така след успеха си като гости „карамелите” се класираха за фазата на 1/2-финалите, където ще срещнат градския си съперник Ливърпул.

Играчите на Евертън започнаха по-активно мача и в 24-ата минута поведоха в резултата, след като хърватинът Никица Йелавич се разписа за 0:1. До края на полувремето „карамелите: можеха да увеличат преднината си, но Тим Кейхил на няколко пъти пропусна срещу стража на „черните котки” Миноле. По-сериозни пропуски за домакините през първите 45 минути направиха Стефан Сесеньон, Крейг Гарднър и Джеймс МакКлийн.

След почивката гостите продължиха да играят силно и в 57-ата минута авансът им бе увеличен с автогол на Дейвид Воън. Евертън имаше още възможности за отбелязване на гол до края на срещата, но не достигна до трето попадение, а Съндърланд така и не намери начин да се върне в мача.

Така „карамелите” се класираха за 1/2-финалите на турнира и ще спорят за място във финала с градския си съперник Ливърпул.