Евертън няма да продаде новата си звезда Рос Баркли дори и при оферта, която надвишава трансферния рекорд на Гарет Бейл от 100 милиона евро. Това заяви мениджърът на “карамелите” Роберто Мартинес пред в. “Дейли Мирър”. Интерес към 20-годишния футболист вече има от Челси, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.
 
“Дори и да дойде оферта, по-голяма от тази за Гарет Бейл, няма да я разгледаме през януари. Рос вече е икона за Евертън. Той е олицетворение на всичките ни стремежи през сезона. Дори и някой да бъде толкова глупав, че да ни прати предложение за него, то няма да бъде взето под внимание”, заяви Мартинес.
 
“Рос е бъдещето на Евертън и в момента се намира в най-добрата си форма. Той има всичко, което искаме от един играч на клуба. Въобще не бива да се задава въпроса къде ще играе Баркли през февруари, тъй като отговорът е един – на “Гудисън Парк”, коментира испанският специалист.
 
“Първо, Рос Баркли добре разбира, че има какво още да развива в играта си и Евертън е най-доброто място за това. Второ, той е луд феф на клуба и се наслаждава на всяка секунда с екипа на тима. Трето, намираме се в средата на сезона и нямаме никакво намерение да разбиваме отбора си с подобна продажба”, обяви мениджърът на Евертън.
 
“Наясно сме, че големите пари управляват футбола и заради това има трансфери като тези на Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Ако имахме финансови проблеми или се очертаваха такива в бъдеще, тогава нямаше да може да устоим на оферти за Баркли. Евертън обаче е в най-силната си финансова позиция от дълго време”, анализира бившият треньор на Суонзи и Уигън.
 
“Не съм виждал друг елитен футболист, който да е толкова земен и фокусиран към победите. Баркли е реалист и добре знае какво се иска от него, на какво е способен и съзнава, че е още млад и може още да се развива. Рос знае, че е на най-доброто място, тъй като ние му позволяваме да използва въображението си и сам да подлага на тестове своите умения. Ние не искаме от него да печели мачовете, а държим да се представя на ниво и да бъде щастлив”, завърши Роберто Мартинес.