Астън Вила постигна сладък успех във Висшата лига, като победи Евертън с 3:2 при домакинството си. Тимът направи впечатляващ обрат, след като изоставаше с 0:2 в средата на първото полувреме. Евертън пък за втори пореден мач повежда с два гола и след това губи, като преди паузата за националните отбора това се случи и срещу Борнемут.

Дуайт Макнийл откри за "карамелите" с много премерен удар в долния ляв ъгъл на световния шампион в Аржентина Емилиано Мартинес, а малко по-късно Доминик Калвърт-Люин направи 2:0 с удар с глава отблизо.

Оли Уоткинс върна един гол преди почивката, като националът на Англия сложи край на головата си суша от 8 мача.

След час игра Уоткънс направи 2:2 отблизо. Преди това попадение Калвърт-Люин пропусна сам срещу вратаря, като тръгна да го финтира и топката му бе избита в корнер от притичал защитник.

Тимът от Бирмингам излезе напред с 3:2 чрез Джон Дурън, който отбеляза със страхотен удар отдалеч, влязъл в сглобката между двете греди.

Веднага след това Калвърт-Люин разтресе напречната греда с мощен шут.

Победата изкачи Астън Вила на трето място във временното класиране, а положението на Евертън става критично, като отборът е твърдо последен с четири загуби от четири мача и голова разлика 4:13.