Евертън продължава без загуба под ръководството на Роналд Куман във Висшата лига. „Карамелите“ записаха домакински успех с 1:0 над Сток Сити в мач от 3 кръг.

„Сините“ от Ливърпул на два пъти бяха лишени от възможността да открият резултата, след като удари на Ромелу Лукаку и Ашли Уилямс бяха избити от голлинията.

В 50-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Уилямс беше фаулиран в наказателното поле от Фил Бардсли. Шей Гивън изби удара на Лейтън Бейнс от бялата точка, но топката се отби в гредата и в главата на вратаря на „грънчарите“, след което се спря в мрежата.

При най-чистото положение за гол за гостите удар на Марко Арнаутович срещна напречната греда, а Евертън удържа минималния си аванс до края. Така Сток Сити продължава без победа от началото на сезона.

Евертън е временно на второ място в класирането на Висшата лига със седем точки, на две зад лидера Челси. „Грънчарите“ заемат последна позиция с една точка, колкото имат Съндърланд, Кристъл Палас, Уотфорд и Борнемут, но те са с по-добра голова разлика.

 

 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!