Френският краен бранител Патрик Евра ще играе в събота за четвърти път на финал в Шампионската лига. Равносметката от трите му двубоя досега е 1 победа и две загуби. През 2008 година той триумфира с Ман Юнайтед в Москва срещу Челси, а през следващия сезон допусна поражение в мача с Барселона. През 2004 година Евра беше футболист на Монако, а в спора за трофея неговият тим падна от Порто.
 
Сега Евра отново ще се изправи срещу Барселона – в събота, 28 май, от 21,45 българско време на стадион “Уембли” в Лондон.
 
"Не мога да си позволя да загубя още един финал на Шампионската лига. Три загуби ще станат доста. След това ще ми бъде трудно да играя в Лигата. Може би ще помоля мениджъра да не ме пуска вече в мачове от евротурнирите. Това е най-големият трофей. Разбира се, да си шампион в Премиър лийг също е много важно. Да завоюваш титлата е много трудно и аз съм горд с факта, че съм я печелил 4 пъти. Шампионската лига е нещо различно. Помня чувството, когато вдигнахме трофея, това е магия. Но е много болезнено, когато загубиш. Не искам да се случва отново", заяви Евра.