Патрис Евра е поискал от ръководството на Манчестър Юнайтед да напусне отбора, но не е подал официално молба за трансфер, информира „Би Би Си“.
 
Както е известно, Ювентус прояви интерес към привличането на френския национал. От Манчестър Юнайтед пък активираха клауза в договора на 33-годишния защитник, с която подновиха договора му за още един сезон.
 
Днес обаче Евра е поискал от ръководството да му позволи трансфер в Италия, който може да се осъществи в следващите дни. Французинът изигра 45 мача за „червените дяволи“ през миналия сезон. През това лято той беше част от националния отбор на Франция на Мондиал 2014 и участва в четири от петте мача на „петлите“ на световното първенство.
 
Патрис Евра премина в Манчестър Юнайтед от Монако през януари 2006 г. срещу 5,5 милиона паунда. Той има 379 мача за клуба, с който спечели 5 титли от Висшата лига и Шампионската лига през 2008 г. Той беше считан за следващия капитан на „червените дяволи“ след напускането на Неманя Видич. Юнайтед вече се сдоби със заместник на Евра, привличайки английския национал Люк Шоу от Саутхемптън.