Пореден скандал с участието на Северна Македония гръмна на Евро 2020. След недоволството на Гърция заради надпис по екипите на отбора и на местната телевизия при загубата с 1:3 от Австрия, сега и македонците се оплакаха.

Футболната федерация на страната (ФФМ) призова УЕФА да разследва поведението на нападателя Марко Арнаутович. Причината е, че той нападна словесно играч на Северна Македония, след като вкара последния гол в срещата преди два дни. 

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Арнаутович, който има сръбски корени, се извини за поведението си и отрече да е използвал расистки думи. Според ФФМ обаче, той е обидил Алиоски, който е от албански произход (на снимката по-долу).

"ФФМ порицава националистическия изблик на Марко Арнаутович към Езджан Алиоски. Подадохме официално оплакване до УЕФА с искането за сурово наказание за австрийския национал", пишат от федерацията във "Фейсбук".

"Ние сме категорично против дискриминацията и всички форми на обидно отношение. Това не е в духа на футболните ценности и сме длъжни да защитаваме достойнството на македонските национали", добавят от ФФМ.


снимка: Getty Images / Guliver