Европейските топ клубове поиската ФИФА да използва приходите си от милиарди долари от световното първенство, за да застрахова футболистите срещу контузии, докато са с националните си отбори.
 
Карл-Хайнц Румениге, президент на Асоциацията на европейските клубове, организация в която членуват Левски, ЦСКА и Литекс, обяви, че приходите на световната централа непрекъснато нарастват и тя може да си позволи нова застрахователна политика.
 
Румениге призна, че президентът на УЕФА Мишел Платини се е съласил да работи с клубовете за европейската схема на проекта, но разговорите с ФИФА не вървят толкова добре.
 
Карл-Хайнц Румениге е изпълнителен директор на германския гранд Байерн, който не може да използва Ариен Робен до края на годината заради контузия, която крилото получи докато бе част от националния отбор на Холандия на Мондиал 2010.
 
Европейските клубове натискат и ФИФА да отмени датите за официални мачове през август, когато повечето държавни първенства тепърва започват. Допълнително това позволява облекчаване на календара и натовареността на футболистите./БЛИЦ