ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ивайло Петев ще вземе със себе си в Университатя (Крайова) трима помощници, които бяха с него и в Лудогорец, и преди това в Босна и Херцеговина. Това са треньорът на вратарите Ади Адилович, помощникът Адмир Козлич, както и видеоанализатор.

Българският специалист беше представен официално като нов треньор на известния румънски клуб вчера. Преди това той изгледа градското дерби на Крайова между Университатя (Крайова) и У Крайова 1948, завършило 1:1.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Любопитното е, че в града има разделение, тъй като и двата клуба претендират да са наследници на оригиналния Университатя, фалирал през 2013 година. Феновете в града подкрепят почти поравно и единия, и другия тим.

Този на Петев няма победа от 1 октомври, а последната реакция на президента на клуба Михай Ротару е била много остра в съблекалнята. Босът е вдигнал лют скандал на играчите.  

Той вече заяви, че ще гарантира по-широки правомощия на българина. Ротару обясни, че Петев ще бъде повече от старши треньор, а именно – мениджър от английски тип.

Любопитното е, че една от големите футболни звезди на Балканите в момента – босненският нападател Един Джеко, се е включил по телефона в съблекалнята на Университатя (Крайова) вчера и е представил българския специалист. Той е позвънил на телефона на колегата си от националния отбор на Босна и Херцеговина Елвир Колич и е разказал пред румънците за Петев. Българинът се изненадал приятно от реакцията на Джеко. Двамата са в отлични отношения от съвместния им престой в националния отбор на Босна и Херцеговина.

Университатя (Крайова) е осмият клубен тим на Петев. Преди това той е водил Любимец, Лудогорец (на два пъти), АЕЛ Лимасол, Динамо (Загреб), Омония (Никозия), Ал-Кадисия и Ягелония (Полша).