Европейската Суперлига по футбол е все по-близо, след като представители на петте най-големи клуба от Англия са се срещнали с американския милиардер Стивън Рос. Това пише вестник „Сън”, цитиран от „Гол”.

Идеята е топ отборите от топ първенствата на Стария континент да се обединят и да създадат алтернатива на Шампионската лига, в която обаче няма да попадат отбори като Олимпиакос, Динамо Киев и Шахтьор Донецк, а парите ще прибират само най-богатите и атрактивни тимове, без да има опасност да не бъдат в дивизията.

Ед Уудуърд от Ман Юнайтед, Брус Бък от Челси, Айвън Газидис от Арсенал, Феран Сориано от Манчестър Сити и Йън Еър от Ливърпул, са пристигнали на разговори в хотел в Лондон, като идеята на Рос е американците да администрират лигата, която би имала сериозен успех и отвъд Океана.

Очакванията са новата идея да бъде осъществена сравнително скоро. Рос е собственик на Маями Долфинс, състоянието му се оценява на около 3 милиарда паунда. Той участва в лятната надпревара, известна като „Чемпиънс Къп”, когато топ европейските отбори обикалят света и играят неофициални мачове, но печелят солидни пари. Сега сумите наистина ще бъдат огромни при създаването на Суперлигата.