Атлетик Билбао победи Лас Палмас като гост с 3:2 в двубой от 5-ия кръг на Ла Лига. Баските стигнаха то трите точки на Канарските острови с голове на Ойан Сансет, Нико Уилямс и Айтор Паредес, докато за Лас Палмас се разписаха Сандро Рамирес и Алекс Муньос. С тази победа тимът на Ернесто Валверде излезе на 8-ото място във временното класиране със 7 точки, докато островитяните остават предпоследни с 2 точки.

Мачът на „Естадио де Гран Канария“ започна чудесно за „лъвовете“, които поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато Иняки Уилямс намери Ойан Сансет, който без да се колебае прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Лас Палмас.

В 29-ата минута гол на Сансет не бе зачетен заради засада, но минута по-късно братята Уилямс матираха защитата на домакините. Иняки подаде към Нико, а той преодоля Яспер Силесен с удар в долния ляв ъгъл.

Десетина минути след началото на втората част баските останаха с човек по-малко на терена, тъй като Микел Яурегисар фаулира много жестоко Сандро Рамирес и съдията Мигел Анхел Ортис Ариас му показа червен картон.

Лас Палмас се възползва от това още в 58-ата минута, когато Сандро намали пасива на тима си с перфектно изпълнен пряк свободен удар.

Тимът от Билбао си върна двата гола аванс в 76-ата минута. Иняки Уилямс подаде от аутлинията към вътрешността на наказателното поле и намери Айтор Паредес, който прати топката в долния десен ъгъл за 3:1.

Седем минути преди края на редовното време Алекс Муньос се възползва от пас на Кириан Родригес и отблизо вкара втори гол за Лас Палмас, но той не бе достатъчен и тимът на Луис Мигел Карион загуби.