Европейският шампион с Испания за 2008 г. Даниел Гуиса е на път да заиграе в първенството на Малайзия. 32-годишният испанец е пристигнал в азиатската държава преди няколко дни и се очаква да подпише договор с местния клуб Джохор.
 
Гуиса, който стана голмайстор на Примера дивисион през 2008 г. и след това взе европейската титла с Испания, в момента е играч на Хетафе. Той обаче не може да се наложи в мадридския тим и заради това е готов да приеме ново предизвикателство и престой под наем в Джохор.
 
Клубът има амбициозен план да се превърне в сериозен фактор не само в Малайзия, но и в Азия. Заради това се прави селекция, която накара местните клубове да нарекат Джохор “Малайзийския Манчестър Сити”. Тимът завърши 9-и в шампионата през миналия сезон, а последната му титла е от 1991 г.
 
Президентът на Джохор – Тунку Махкота Джохор Тунку Исмаил Султан Ибрахим, обяви преди месец, че иска да доведе двама много известни чуждестранни футболисти. Клубът трябва да картотекира играчите си за сезон 2013 до 13 декември.