Европейският шампион с Испания и полузащитник на Реал Мадрид Рубен де ла Ред официално обяви прекратяването на спортната си кариера. Това стана на пресконференция днес на "Сантяго Бернабеу".
“Реал Мадрид е клубът, който ме видя да израствам като футболист. Днес ме вижда да обявявам оттеглянето си от терените. Проблем със сърцето ме задължи да прекратя кариерата си. Моето сърце обаче винаги ще принадлежи на мадридистите", заяви през сълзи 25-годишният Де ла Ред.

Рубен де ла Ред колабира на 30 октомври 2008 година в среща за Купата на краля между Реал Унион и Реал Мадрид. Лекарите установиха проблем със сърцето, който не му позволява отново да се натоварва като футболист. “Малко по малко станах реалист. Специалистите ти казват, че не е препоръчително да играеш. Това е правилното решение", сподели огорчено и примирено халфът.

“Въпреки че спрях с футбола на 23 години, имам много приятни футболни спомени - и като дете, и като юноша, и като професионален футболист", призна бившият испански национал.

“Занапред Рубен ще работи при Моуриньо, за да събере нужния треньорски опит", разкри генералният директор на "белите" Хорхе Валдано./БЛИЦ