Реал Мадрид и Аталанта излизат в 22 часа наше време във Варшава, за да определят новия носител на Суперкупата на Европа.

Очаква се звездната покупка на „кралете“ Килиан Мбапе да запише първи минути на терена. Нещо повече – последните информации гласят, че Карло Анчелоти вероятно ще пусне титуляр френския национал.

Двубоят е очакван и заради италианския дуел между треньорите на двата тима. Джан Пиеро Гасперини припомни на пресконференцията вчера, че се познава с Анчелоти още от периода, когато са учили заедно за тежкия треньорски занаят.

Реал показа колебание в летните си контроли на американска земя (0:1 срещу Милан, 1:2 срещу Барселона и 2:1 срещу Челси), но това никога не е било важен показател.

Вижте само какво говорят фактите - от 2014-а насам Реал е спорил за 16 международни отличия и е спечелил 15. Уникално, нали?!  Единственото изключение е през 2018-а, когато в Талин кралете отстъпиха с 2:4 (2:2) след продължения срещу Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа.

Носителят на Лига Европа Аталанта също се пропука в приятелските мачове. И то повече от Реал. 2:2 срещу АЗ Алкмаар, 1:4 срещу Парма и 0:3 срещу Санкт Паули.

Централният нападател Джанлука Скамака получи тежка контузия и е аут минимум до края на календарната година. Последва светкавичен трансфер – Аталанта привлече натурализирания аржентинец Матео Ретеги от Дженоа.

Николо Дзаниоло, дошъл под наем от Галатасарай, също пропуска мача довечера заради травма. Но това не е всичко. Гасперини няма да разчита още на капитана Рафаел Толой и на Джорджо Скалвини. При тях проблемът е същият – контузии.

Халфът Теун Коопмейнерс и нападателят Ел Билал Туре пък всеки момент ще бъдат продадени. 

Суперкупа на Европа 
РЕАЛ (МАДРИД) - АТАЛАНТА
22.00 часа
Пряко по bTV Action и MaxSport 3
Варшава, ст. "Национален"
Съдия: Сандро Щерер (Швейцария)
Вероятни състави:
РЕАЛ: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Менди, Валверде, Белингам, Камавинга, Винисиус, Мбапе, Родриго
Контузен: Алаба

АТАЛАНТА: Мусо, Джимсити, Хиен, Колашинак, Дзапакоста, Де Роон, Едерсон, Руджери, Ретеги, Де Кетеларе, Лукман 
Контузени: Скамака, Дзаниоло, Толой, Скалвини.