Европейският шампион Португалия спечели с 2:0 у дома директния сблъсък с Швейцария за първото място в група „B” и се класира за световното първенство по футбол в Русия следващото лято.

Кристиано Роналдо и компания взеха инициативата още от първия съдийски сигнал и бе въпрос само на време кога ще преодолеят сгъстената отбрана на „кръстоносците“. Тя се пропука в 41-ата минута, когато Йоан Джуру си вкара автогол. След почивката нападателят на Милан Андре Силва (57) успокои още повече „мореплавателите“, които без проблеми си спечелиха трите точки. Роналдо не се разписа, но въпреки това Портигалия спечели и триумфира като победител в групата с 27 точки. Със същия актив завърши и Швейцария след 9 победи и 1 загуба, но заради по-лошата си голова разлика остана на втората позиция и ще играе на допълнителните баражи.

Унгария надви Фарьорските острови с 1:0 в друга среща от групата само за престиж. Даниел Бьоде (81) вкара победния гол за маджарите, които финишират трети в класирането с 13 точки. Фарьорските острови остават четвърти с 9 точки.

В мача на аутсайдерите Латвия разби гостуващия тим на Андора с 4:0. Давис Икауниекс (11), Валерийс Шабала (19, 59) и Игорс Тарасовс (63) вкараха головете за домакините, които приключиха на пето място в групата с със 7 точки. Андора приключи с 4 точки на последната позиция.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ