Европейският шампион Португалия победи убедително с 3:1 при гостуването си на Шотландия в приятелска среща, която се игра на стадион „Хемпдън Парк“ в Глазгоу. Гостите бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който е помолил да не бъде викан до края на годината. 33-годишният нападател иска да се фокусира върху изявите си за Ювентус, а освен това има проблеми и с отправените към него обвинения в изнасилване на американката Катрин Майорга през 2009 година.

„Мореплавателите“ доминираха през целия мач, но едва в края на първото полувреме успяха да поведат в резултата, след като Елдер Пощига (43) се разписва, възползвайки се от пас на Кевин Родригес.

След почивката португалците продължиха да са по-активни и Едер (74) удвои аванса им след асистенция на Ренато Санчес. Десетина минути по-късно Брума (84) направи разликата класическа след пас на Гедсон Фернандеш, а в добавеното време Стивън Нейсмит (90+3) оформи крайния резултат след асистенция на МакКей Стивън.

„Гайдарите“ ще гостуват в следващия си мач на Албания в Лигата на нациите на 17 ноември, когато португалците ще имат визита срещу Италия в същата надпревара.