Европейският шампион Испания завърши 0:0 при визитата си на Румъния в контролна среща, която се игра в Клуж. „Ла Фурия” остана без победа при гостуване в северната ни съседка, записвайки трето равенство в Румъния и общо шесто с този съперник в историята. Иберийците имат и три загуби на румънска земя. Предишната визита на испанците в Румъния бе на 29 април 1987 година, когато губят с 1:3 в европейска квалификация. Двата тима са се побеждавали по 5 пъти.

Капитанът на Испания Икер Касияс започна като титуляр, подобрявайки по този начин рекорда за европейски футболист с най-много мачове за родината си. Бившият вратар на Реал (Мадрид) и настоящ на Порто има вече 166 мача, изпреварвайки с една среща латвиеца Виталий Астафиевс.

Футболистите на Лудогорец Козмин Моци и Клаудиу Кешеру останаха резерви за Румъния и не успяха да се изправят срещу Касияс и компания.

През първата част и двата тима не впечатлиха с кои знае какво, като само веднъж още в 7-ата минута Касияс трябваше да се намеси решително след шут на Адриан Попа. Три минути след това Пике намери Давис Силва, но стражът на румънците Чиприан Татарушану изби в корнер. Домакините бяха по-активни до края на полувремето и Касияс отрази удари на Богдан Станчу, а Кристиан Капунару шутира неточно.

Малко след почивката бранителят на Барселона Жерар Пике имаше възможност да изведе гостите напред в резултата, но ударът му от непосредствена близост не застраши вратаря Чиприан Татарушану. В свой отговор Андоне нахлу опасно в наказателното поле на иберийците, но шутира покрай вратата.

До края на мача съперниците не стигнаха до чисти голови ситуации и не успяха да си отбележат попадения, с които да зарадват публиката.