Димитър Евтимов остана резерва за Нотингам Форест при загубата с 0:1 от Брайтън в първия мач за сезона в Чемпиъншип. Българският вратар, който преди седмица подписа нов четиригодишен договор с легендарния английски клуб, беше в групата, но изгледа двубоя от пейката.

Нотингам получи възможност да открие резултата още в 8-ата минута, когато Хенри Лансбъри стреля от пряк свободен удар, но топката рикошира от външната страна на страничната греда и излезе в аут. В 23-ата Брайтън отговори подобаващо, когато далечен изстрел на израелеца Барам Каял също се отби от страничната греда на пазената от Дорус де Врийс врата на Нотингам.

Натискът на "чайките" продължи и през втората част и попадението в мрежата на гостите дойде. В 50-ата минута Казенга Луалуа, брат на популярния Ломана Трезор, проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и прати неспасяем удар по тревата към далечния ъгъл на блестящия до този момент вратар на Нотингам. Съотборниците на Митко Евтимов опитаха да притиснат съперника, но стигнаха само до две опасности, пропуснати от резервата Тайлър Уолкър.

Днес и утре са останалите мачове от първия кръг в Чемпиъншип. От 14:30 часа Лийдс приема Бърнли, а от 17:00 часа е срещата Шефилд Уензди - Бристол Сити. И двата мача ще бъдат предавани пряко по Нова Спорт.