Защитникът на Сънъдърланд Джон О`Шей стана поредният играч на Ейре, който няма да може да играе в първия мач от плейофите за класиране на Евро 2012 срещу Естония в петък. Бившият играч на Манчестър Юнайтед има контузиая на коляното.
 
Вратарят Шей Гивън, защитникът Ричард Дън и халфът Кийт Фейхи пропуснаха днешната тренировка заради травми. Освен на О`Шей за мача в петък, селекционерът Джовани Трапатони няма да може да разчита на наказания Кевин Дойл и на нападателя Лиън Бест, чиято приятелка е на път да роди. Тримата обаче ще са на линия за реванша във вторник.
 
Със сигурност и двата мача заради контузии пропускат нападателят Шейн Лонг (травма в коляното) и халфът Лиъм Лоурънс (глезен). Добрата новина за Трапатони е, че капитанът Роби Кийн поднови тренировки, след като се възстанови от болките в аддукторите.
 
Ейре е на 25-о място в ранглистата на ФИФА и се опитва да се класира на голям футболен форум за първи път от Мондиал 2002 насам. Естония заема 34-а позиция в класацията на световната футболна централа./БЛИЦ