Съперникът на България по пътя към световното първенство в ЮАР през 2010 година Ейре направи 1:1 в контрола срещу Ейре. Двубоят се игра на стадион "Лофтъс Роуд". Именно Ейре е следващият съперник на мометата на Станимир Стоилов на 6 юни на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Добрата новина за националния селекционер на Ейре Джовани Трапатони е, че Шей Гивън се възстанови от получена травма и дори игра като титуляр в проверката. Мачът започна равностойно, като първото положение се откри пред Уче, но Гивън се намеси, след което Роби Кийн пропиля шанс да се разпише от изгодна позиция.

"Суперорлите” поведоха в резултата в 31-та минута, когато след грешка в отбраната на Ейре топката попадна в Енерамо и той простреля Гивън. Все пак воденият от Джовани Трапатони отбор успя бързо да изравни, като в 38-та минута Андрюс намери Роби Кийн на празна врата и звездата на "детелините” вкара за 1:1. През второто полувреме мачът се накъса заради многобройните смени, които извършиха двамата треньори./БЛИЦ

Трапатони започна със следния състав: Гивън, Фоли, Дън, Сейнт Леджър, Нолън, Лоурънс, Милър, Андрюс, Дъф, Бест и Кийн.
През второто полувреме в игра влязоха Хънт, МакГийди, МакШейн, Лонг, Уилън и Уестууд.