Английската ФА реагира на излезлите наказания от УЕФА днес, които глобиха България и островитяните след разразилите се скандали на мача между "лъвовете" и британците, завършил при успех с 6:0 на гостите.

Ето какво се казва в официалната позиция на ръководното тяло на футбола на Острова:

"Приемайки днешното решението на УЕФА, сме наясно, че предизвикателството в справянето с расизма и дискриминацията в обществото е голямо. Футболът има своята роля в това и трябва също да се бори, но също така всички са длъжни да осъзнаят сериозността на проблема. На отговорните за такова неприемливо поведение в своята страна или зад граница трябва да им се търси отговорност. Не трябва обаче и да омаловажаваме значението на обучителните програми в търсенето на дългосрочно решение на проблема. Това е пътят, по който трябва да вървим в идентифицирането на причините за такова възмутително поведение"

Припомняме, че англичаните получиха глоба от 5000 хиляди евро за освиркване на химна на България, а ние бяхме глобени с 85 хиляди евро и 1 среща пред празни трибуни, което може да набъбне на 2 мача при повторно нарушение в рамките на следващите 2 години.