Футболната асоциация на Англия пожали нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели и вместо очакваното наказание от 9 мача, реши да му забрани да участва само в 3 двубоя.

В срещата на отбора му срещу Арсенал Балотели бе изгонен за втори жълт картон в 90-ата минута. Преди това обаче в 20-ата минута скандалният футболист атакува грубо с бутоните Алекс Сонг, но нарушението бе подминато от главния и страничните съдии.

„Ретроспективно действие във връзка с инцидента от 20-ата минута между Марио Балотели и Александър Сонг няма да бъде предприето. Когато деянието е забелязано от поне едно от официалните лица, ретроспективно действие не може да бъде предприето, дори и официалните лица да са видели цялото протичане на единоборството. Ретроспективно действие може да се предприеме единствено когато нито съдиите, нито делегатът на срещата не са видели единоборството. На ретроспективно действие обикновено подлежат инциденти „без топка“. При тях контактът между играчите не се извършва с оглед придобиване владение върху топката и в такъв случай ретроспективното действие не се явява промяна на съдийско отсъждане“, гласи изявлението на ФА.