Футболната асоциация на Англия нанесе ответен удар по защитника на Челси Ашли Коул. Футболистът няма да вземе участие в световната квалификация срещу Сан Марино.

Вероятно повечето читатели, наясно със ситуацията, разбират причината. А тя е острото и обидно изказване по адрес на асоциацията преди няколко дни.

Коул беше провокиран от решението на ФА да накаже Джон Тери за четири мача заради расизъм. Повдигнатото обвинение обаче не издържа в гражданския съд, след като делото беше заведено от изтъкналия се за потърпевш - Антон Фърдинанд.

Левият бек се обяви в защита на своя съотборник, съдът също не намери Тери за виновен, но ФА, както винаги, показа, че не се интересува от решенията на съдебната система на държавата. И се самосезира, за да реши, че защитникът на Челси е расист. Показателно за това са спрените му права за 4 мача.

Заради обидното си изказване към ФА Коул беше глобен от ръководството на "сините" с 240 хиляди паунда. А решението на асоциацията отложи неговия мач номер 100 за "Трите лъва" да се състои на 12 октомври в Лондон.