Трансферната сага с испанския национал Франсеск Фабрегас продължава. Както е известно, Барселона иска да го купи, но от Арсенал не го пускат. Играчът даде откровено интервю, в което говори за проблемите си с Арсен Венгер и отношенията си с Барса. 

“Аз съм от Барселона. Фен съм на този клуб, така както негови фенове са дядо ми, чичо ми и братовчедите ми. Цветовете ме вдъхновяват откакто бях дете. Аз съм каталунец и юноша на този отбор. Както й да е, в момента съм капитан на Арсенал. Сега съм “артилерист”, обичам и този клуб, който ме направи това, което съм”, сподели Сеск.

На 16 години той е привлечен в лондонския клуб. “Арсен Венгер ми е като втори баща. Винаги ме е подкрепял. Част съм от неговото семейство. Зная, че той не иска да си тръгвам. Последният ни разговор бе най-трудният в живота ми. Разтърси ме дълбоко”, разкрива нападателят.

Той направи интересни характеристики на играчите на Барселона. “Пуйол ми дава увереност и се грижи за мен сякаш съм малкото му братче. Когато съм изнервен самото присъствия на Боян Къркич ме успокоява. Бускетс е много естествен, в него няма никакъв фалш. Шави е маестро. Иниеста ме поразява със светогледа си, макар че изстрада толкова много контузии. За Меси мога да кажа, че е срамежлив и много възпитан. Валдес има ярко изразен характер”, описва вероятните си бъдещи съотборници Фабрегас./БЛИЦ