Бившият италиански национал Фабио Канаваро ще се завърне на терена заради новата Индийска лига. Световният шампион от 2006 г. ще бъде част от шампионата на 6 клуба, който бе създаден от Индийската футболна асоциация и Селебрити Мениджмънт Груп.
 
Освен Канаваро част от Лигата ще бъдат англичаните Роби Фаулър и Джон Барнс, французинът Робер Пирес, аржентинците Ернан Креспо и Хуан Пабло Сорин, испанецът Фернандо Мориентес и нигериецът Джей Джей Окоча.
 
“Връщам се на терена в Индийската лига и ще играя за отбор от Уест Бенгал”, заяви Канаваро на профила си в “Туитър”. 38-годишният италианец сложи край на кариерата си през юли заради постоянни проблеми с коляното.
 
Отборите, които ще участват в първенството са от Калкута, Барасат, Хоурах, Халдиа, Даргупур и Силигури. Всеки един тим ще бъде подсилен от поне един известен чуждстранен футболист и чуждестранен треньор.
 
Питър Рийд и Колин Тод, специалисти с опит във Висшата лига на Англия, вероято ще работят начело на някой отбор. Същата роля ще изпълнява и Джон Барнс. Според плановете шампионатът ще се проведе в 10 кръг. Мачовете ще се играят от сряда до неделя и ще бъдат късно вечер.