Английският селекционер Фабио Капело ще претърпи операция на лявото си коляно, за да премахне стар проблем, който в последно време е започнал да му създава трудности.

Според в. “Сън” италианецът ще се нуждае от помощта на патерици в първите шест седмици след хирургическата намеса. Предполага се, че пълното възстановяване на Капело ще отнеме поне три месеца.

63-годишният специалист ще претърпи операцията в родната си Италия и все още ще усеща болки по време на контролната среща на Англия с Египет на 3 март на “Уембли”.

Капело получил първата си контузия на коляното като млад футболист през 60-те години на ХХ в., но въпреки това записал 332 мача за първенство и 32 срещи за националния отбор.

Предполага се, че операцията ще бъде извършена в четвъртък в клиника, снабдена с най-модерната технология. Очаква още в следващите дни Капело да е на крака и да започне рехабилитационна програма. Според различни източници той има проблеми и с дясното коляно, но евентуалната операция може да се отложи за след световното първенство в ЮАР./БЛИЦ