Халфът на Барселона Франсеск Фабрегас не се вижда в заместник на съотборника си Шави Ернандес. Именно 34-годишният полузащитник назова Секс за човека, който ще се справи с функциите на организатор на играта на отбора. Самият Фабрегас обаче вижда нещата по свой и различен начин.

"Не виждам себе си като заместник на Шави. Той е уникат. Независимо как изглеждаме на терена, той е единствен. Който и да го замести в състава, трябва да бъде силни ментално - и отборът, и феновете, за да започнем да играем по различен начин.

Денят, в който той няма вече да бъде в състава, ще се види друг тим. Не знам дали той ще бъде по-добър или по-слаб, но със сигурност ще се различава от времето, в което той се е състезавал", обясни 26-годишният юноша на клуба и бивш играч на Арсенал.

Сеск Фабрегас сподели и вярата си в требъл тази година, спечелвайки Ла Лига, Купата на Краля и Шампионската лига. Барса е вече на трето място в Примера, на 4 точки от лидера Реал (М). В Европа тимът продължава на 1/4-финалите, след като отстрани Манчестър Сити. А през следващия месец предстои битка с Реал (Мадрид) във финала за Копа дел Рей.

"Начинът, по който играхме срещу Валядолид, е неприемлив за всеки, който носи фланелката на Барселона. За никого не е добре, че представянето ни миже да бъде толкова различно само за четири дни. Но срещу Сити показахме много дисциплина, която липсваше срещу Валядолид", ядосва се халфът за загубата с 0:1 миналата събота.

"До края на сезона ще дадем всичко от себе си и ще спечелим и трите турнира, в които участваме", завърши амбицирано Фабрегас.