Франсеск Фабрегас няма да напуска Арсенал. Това заяви халфът в официално съобщение, публикувано в интернет страницата на „артилеристите”.
 
Сеск поднася извинения на всички фенове на клуба за мълчанието си през последните месеци, с което единствено засилваше спекулациите относно бъдещето си.
 
„Не говорих по въпроса, защото дори и аз не знаех какво да направя. Поне до този момент. Не мога да отрека, че да заиграеш за клуб като Барселона не е атрактивен ход аз мен. Там се научих да играя футбол, там израснах, там са семейството и приятелите ми. Не са много играчите, които не искат да играят за Барселона”.
 
„Водих много разговори с Арсен Венгер през последните месеци. Те ще останат лични, но заключението е, че две официални оферти на Барселона бяха отказани от Арсенал. Аз съм професионалист и напълно разбирам, че приоритет на Арсенал е да ме запази в отбора си”.
 
„Оставам играч на Арсенал и оттук, нататък оставям всички спекулации зад себе си и ще мисля единствено за представянето ми в отбора през следващия сезон.”