Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас може да премине в Барселона срещу 50 милиона паунда, ако Сандро Росел спечели президентските избори в испанския клуб през лятото.

Фабрегас, който бе привлечен при “артилеристите” от младежките отбори на Барса една 16-годишен през 2003 г., счупи крак при равенството 2:2 с каталунците в четвъртфинал от Шампионската лига в сряда.

Росел, който е бивш вицепрезидент на Барселона, обаче има силни връзки със Сеск и неговото семейство. Очаква се той да направи всичко по силите си, за да привлече испанския национал, ако спечели изборите през юни. Освен това Сандро Росел обмисля съдебно дело срещу настоящия президент Жоан Лапорна, който го обвини в корупция.

Фабрегас има договор с Арсенал през 2014 г., след като през 2006 г. подписа 8-годишно продължение. Той винаги е твърдял, че иска да остане лоялен на лондонския тим. През януари 2011 г. Фабрегас ще може да откупи оставащата част от контракта си с “топчиите” срещу 16 милиона паунда и да премине в друг отбор./БЛИЦ