Халфът на Болтън Фабрис Муамба е стабилизиран, съобщи „Скай Спортс”, позовавайки се на източници от болницата в Лондон, където съотборникът на Мартин Петров бе настанен веднага след като колабира на терена по време мача на неговия тим срещу Тотнъм от 1/4-финалите на ФА Къп. 23-годишният футболист се намира в интензивното отделение на болницата "Bethnal Green", която се намира само на 9 мили от "Уайт Харт Лейн". Въпреки че е стабилизиран, състоянието на Муамба в следващите часове ще остане критично.

Фабрис Муамба колабира и се свлече на земята без да има контакт с противников футболист. Ужасяващата гледка се разигра в 41-ата минута при резултат 1:1. Съдията Хауърд Уеб взе решение да прибере играчите в съблекалните, а по-късно прекрати срещата, което беше съобщено от диктора на стадиона.

Най-вероятната причина за колабирането е масивен инфаркт, но все още няма потвърждение за това. Намесата на медицинските лица още на терена е била изключително важна и животоспасяваща, тъй като непосредствено след инцидента Мумаба не е дишал и е използван дефибрилатор, за да бъде стабилизиран.