Голмайсторът на Лига Европа и рекордьор със 17 попадения за един сезон в евротурнирите Радамел Фалкао бе на върха на щастието след спечеления финал срещу Спортинг (Брага) с 1:0 в Дъблин. Именно с гол на колумбиеца „драконите” успяха да грабнат трофея.

„Много съм щастлив в този уникален момент. Искам да благодаря специално на всичките си съотборници. Искам да благодаря и на Бог, че ни даде този шанс”, сподели Фалкао след финала в Дъблин.

25-годишният колумбиец счупи рекорда на Юрген Клинсман за най-много голове в едно издание на турнира още на полуфинала с Виляреал, когато той задмина досегашното най-добро постижение на германеца – 15 гола.

"Да стана голмайстор на турнира, да вкарам най-много голове от всички, това са само думи. Най-важното е отборът да побеждава. Нашата тайна е себераздаване до край, никой не се пести, без изключение. Малко от нас са били големи имена и преди да бъдат част от този отбор. Отборът ни направи това, което сме днес. Заедно мечтаехме за тази титла и ето, че мечтата ни се сбъдна. Но по-точно би било да кажем, че трудът, който положихме, вече е възнаграден", допълни нападателят. /БЛИЦ