Монако успя да спечели дербито във френската Лига 1, след като победи като гост Марсилия с 2:1.

Интригуващият двубой на "Стад Велодром" от 4-ия кръг започна с по-силна игра на монегаските, но от създадените положения Фалкао, Караско и Обади не успяха да открият резултата. Постепенно Марсилия изравни играта и бе близо до попадение, но след пропуски на Аю и Жиняк нулевото равенство се запази.

Така се стигна до 44-ата минута, когато след ъглов удар над всички се извиси бразилецът Лукас Мендес, който вкара с глава - 1:0 за Марсилия.

Още в началото на втората част обаче Монако изравни. В 47-ата минута след пробив на Мутиньо от ляво и последвало остро центриране звездата Фалкао се разписа отблизо за 1:1.

Гостите вдигнаха още повече оборотите, започнаха да надиграват съперника и трудът им закономерно беше възнаграден. В 80-ата минута Мутиньо изведе Еманюел Ривиер, който спринтирайки преодоля защитата на Марсилия и реализира за пълния обрат в полза на Монако - 1:2.

Така Фалкао и компания събраха актив от 10 точки и оглавиха класирането в Лига 1, докато Марсилия вече е втори с 9 точки в актива си.


Marseille vs Monaco 1:2 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1