Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Радамел Фалкао ще остане в клуба до края на сезона. Това разкри генералният мениджър на „дюшекчиите” Мигел Анхел Хил. 26-годишният колумбийски национал има 20 гола в 16 официални мача за тима от Мадрид този сезон във всички турнири.

Силните игри на колумбиеца предизвикаха интереса на най-големите отбори на континента, като Челси е считан за основен претендент за подписа му. Самият Фалкао обаче заяви, че остава на "Висенте Калдерон" и през пролетта, а Хил потвърди, че няма да бъдат водени преговори за продажбата му до лятото.

"Той е страхотен играч, един от най-добрите в света. Имаме договорка в края на сезона да решим заедно кое е най-доброто за него и за клуба. При всички случаи с представянето си за Атлетико той си заслужи правото да избере къде да продължи кариерата си. Знам, че Радамел се чувства добре в испанското първенство, в Мадрид и в нашия клуб", коментира Хил.

Фалкао пристигна в Атлетико (Мадрид) през август 2011 година от Порто срещу 40 милиона евро. За 18 месеца той вкара 56 гола в 66 мача за „дюшекчиите” и помогна на тима да спечели Лига Европа и Суперкупата на Европа през тази година.