Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Радамел Фалкао призна, че е все по-близо до раздяла с “дюшекчиите”. "Досега не ми се е случвало да мисля за напускане на Атлетико, но това не зависи напълно от мен. Клубът има определени нужди, както и зависимости. Съществуват много фактори. За момента мога само да обобщя, че съм щастлив в Мадрид", твърди Фалкао.

Въпреки това той успокои феновете, че смята да изпълни договора си с "дюшекчиите". "Един ден ще напусна Атлетико, защото имам желание да експериментирам с друг отбор в друга лига. В момента, обаче, имам договор с Атлетико за още три години и това е моят тим. Целта ни през този сезон е да спечелим титлата и задължително да се класираме за Шампионската лига, подчерта Тигъра. - Босовете ми казаха, че ще е трудно да ме задържат, ако не се класираме в топ четири. От друга страна, шефовете са ми показвали многократно, че ме искат в Атлетико, така че нищо не се знае."

Засилен интерес към 26-годишния колумбийски национал проявяват английските грандове Челси и Манчестър Сити, които са готови да го привлекат още през зимния трансферен прозорец.