Мистериозен състав на националния отбор на Того е играл в контролна среща срещу Бахрейн в Манама във вторник, твърди френският спортен ежедневник “Екип”.
 
Двубоят, спечелен с 3:0 от Бахрейн, дори бе обявен като официален и се появи на страницата на ФИФА. От федерацията на Того обаче обявиха, че играчите, участвали в срещата, нямат нищо общо с националния отбор на страната.
 
Според “Europe 1” измамник, представящ се за футболен агент, чието име и националност за момента са неизвестни, е уредил мача на Бахрейн. Националният отбор на страната се готви за участие в първенството на Азия.
 
Слабото представяне на отбора на Того изненадало членовете на футболната федерация на Бахрейн, които разбрали измамата едва след края на мача.
 
“Много слабото представяне на съперника ни изненада, но след това открихме, че сме играли срещу фалшив тим”, заяви представител на бахрейнската федерация.
 
Спортният министър на Того Кристоф Чао обяви пред “Жуен Африк”, че никой в страната не е знаел за провеждането на такава футболна среща и предстои да бъде направено разследване.
 
Истинският национален отбор на Того игра миналата събота с Ботсвана в Габороне, като двубоят бе квалификация за купата на Африканските нации. Ботсвана спечели с 2:1, а след това играчите на Того се върнаха в клубните си отбори./БЛИЦ