Дългоочакваният мач в Англия между МК Донс и АФК Уимбълдън завърши отново с победа на тима от Милтън Кийнс, този път с 3:1. Двубоят от турнира за Купата на Лигата се игра снощи и предизвика огромен интерес.
 
БЛИЦ припомня, че  двата клуба водят спор кой е истинският наследник на стария Уимбълдън. През 2002 година босовете на “лудата банда” преместиха тима в Милтън Кийнс, а две лета по-късно го преименува на МК Донс. В знак на протест върлите феновете на Уимбълдън основаха АФК Уимбълдън.
 
В началото на декември 2012 година двата тима играха за първи път един срещу друг. Тогава мачът бе от третия кръг на ФА Къп и завърши 2:1 за МК Донс. Снощи победителят бе същият, но с друг резултат – 3:1.
 
Кайл Макфадзън откри резултата в 18-ата минута, а в началото на второто полувреме преднината на МК Донс нарасна след гол на Даниел Паул, който се възползва от грешка в отбраната на АФК Уимбълдън. Интригата приключи в 76-ата минута, когато Беник Афобе заби третото попадение. В последната минута Мат Тъбс от дузпа оформи крайния резултат.
 
Естествено, не липсваше и шоу. На терена нахлуха фенове на Уимбълдън. Реакцията им бе един вид протест срещу ръководството на МК Донс. В края на двубоя публиката на АФК Уимбълдън запя: “Ние сме истинските, ние сме историята, вие сте изкуствен тим.”