Домакинът САЩ започна с фалстарт защитата на титлата си от Златната купа на КОНКАКАФ. Турнирът ще се проведе от 24 юни до 16 юли. В мач от група „А“ домакините на шампионата направиха 1:1 с Ямайка. Двубоят се проведе на стадион „Солджър Фийлд“ в Чикаго.

Американците бяха близо до по-сериозна издънка, но се спасиха с изравнителен гол в самия край на срещата. Ямайка, която участва на пето поредно издание на Златната купа, взе аванс в резултата в 13-ата минута, когато Деймиън Лоу се разписа след асистенция Демарай Грей.

Четвърт час по-късно „Реге Бойс“, водени от исландския си селекционер Хеймир Халмгринсон, пропуснаха възможност да удвоят аванса си, когато съдията Сесар Артуро Рамос отсъди дузпа в тяхна полза. Повод за решението на мексиканския рефер беше ритник на Ейдън Морис в гърдите на Кевън Ламбърт.

Капитанът и вратар на САЩ Мат Търнър обаче позна посоката на удара на Лион Бейли и парира удара му от бялата точка, а след това крилото на Астън Вила не уцели вратата при добавката. До края на първото полувреме вратарят на Ямайка Андре Блейк направи важно спасяване след удар на Джордан Морис.

Временният селекционер на САЩ Браян Галахър направи четири смени в първите 20 минути на второто полувреме в опит да обърне резултата в своя полза. Петата резерва обаче се оказа неочакваният коз. Две минути преди края Брендън Васкес изравни резултата, след като се беше появил на терена само шест минути по-рано.

Попадението на Васкес попречи на Ямайка да вземе реванш от САЩ за отпадането си на четвъртфиналите на Златната купа през 2021 г. В следващия си мач „Реге Бойс“ играят с Тринидад и Тобаго, а САЩ среща Сейнт Китс и Невис.