Голямата звезда на бразилския Сантос Неймар блесна нов фамозен гол при равенството 2:2 в домакинството срещу Атлетико Минейро от 31-ия кръг на бразилската Серия „А”.

Още в 1-ата минута домакините поведоха, след като Езекиел Мираеш бе точен за 1:0. Десет минути по-късно дойде моментът, в който Неймар пое топката в собствената си половина и със страхотен дрибъл стигна до противниковата врата, за да удвои аванса на Сантос – 2:0. 20-годишният бразилски национал получи топката точно в централния кръг, прокара я между краката на първия си съперник, който го срещна, избегна шпагат на втория и със спринт стигна до наказателното поле, където беше застигнат от нов противник, но нито последният защитник, нито вратарят на Минейро успяха да му попречат да реализира. Това бе гол номер 119 за Неймар в 200 мача за Сантос.

Въпреки комфортната си преднина Сантос изпусна победата. Борещият се за титлата Атлетико Минейро стигнаха до равенството бързо с голове на Бернард в 18-ата минута и Жо в 27-ата минута. Звездата на тима от Минас Жераис Роналдиньо обаче не се отличи с нищо особено и в крайна сметка се стигна до подялба на точките.

След ремито Сантос остана на 10-о място с 42 точки, докато Атлетико Минейро е втори с 60 пункта.

Резултати от 31 кръг в бразилската Серия „А”
Флуминензе - Гремио 2:2
Интернасионал - Фигейрензе 2:3
Коритиба - Наутико 2:1
Баия - Палмейрас 0:1
Сантос - Атлетико Минейро 2:2
Крузейро - Коринтианс 2:0
Португеза - Фламенго 0:0
Ботафого - Васко да Гама 3:2
Сао Пауло - Атлетико Гоянензе 2:0
Спорт Ресифе - Понте Прета 3:1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ: 1.Флуминензе 69 точки, 2.Атлетико Минейро 60, 3.Гремио 58, 4.Сао Пауло 55, 5.Васко да Гама 50 и др.