В истински фарс се превърна дербито на област Салерно между отборите на Салернитана и Ночерина от 11-ия кръг на трета дивизия на Италия. Омразата между двата тима е огромна и това накара полицията да забрани на гостуващата агитка да посети срещата. Феновете на Ночерина от своя страна пък се обадили на част от играчите и им съобщили, че ако излязат на терена за мача ще бъдат убити. Ултрасите на тима са известни с това, че са близки до мафията в областта Кампания - Камора.

Днес по обяд автобусът на отбора на Ночерина пристигна на "Стадио Ареки" за дербито. Тогава обаче играчите на тима отказаха да слязат от автобуса, тъй като ги е страх за живота им. След близо 40-минутни преговори от страна на ръководството на клуба и хора от лигата играчите дават съгласие мачът да започне.

С първия съдийски сигнал обаче започва пълният фарс. За по-малко от минута Ночерина извършва и трите си смени, след като няколко играчи пожелават да бъдат заменени. До 21-ата минута пък шестима футболисти получават "контузии" и напускат терена.

При това положение с петима останали футболисти на терена за Ночерина, реферът прекратява мача.