Легендарният турски специалист Фатих Терим пристигна днес в Атина, където ще започне работа като треньор на Панатинайкос. 70-годишният специалист вчера беше официално обявен за наставник на „детелините“, с които подписа договор до лятото на 2025 г.

„Проведох съвсем кратка среща с президента на Панатинайкос Янис Алафузос, но това беше достатъчно да приема предложението. Това е човек, който знае какво иска и ми представи плановете си за работа. Затова приех. Първоначално говорихме за половин година, но в крайна сметка подписах за 18 месеца. Познавам гръцкото първенство, но не съм напълно запознат. Искам първо да се запозная с играчите“, заяви Терим при пристигането си в Атина.

„Панатинайкос дълго време не е печелил титлата. Където работя, винаги преследвам максимума. Подписвам договорите си не само на хартия, но и със сърцето си. Дошъл съм да станем шампиони. Битката в първенството е между четири отбори, които са с изравнени сили. През миналата година Панатинайкос се бори до последно. Когато се разбра, че поемам отбора, получих обаждане от президента на Турция Реджеп Ердоган, който ме поздрави“, допълни Императора.