Треньорът на Галатасарай Фатих Терим беше доста развълнуван след драматичната победа над Реал (Мадрид) с 3:2. Въпреки успеха обаче турският тим отпадна от Шампионската лига след 0:3 в първата среща. Императора похвали своите футболисти за себераздаването им. “Да, отпаднахме, но се представихме достойно. Заслужихме уважението на целия свят с играта си.

След почивката успяхме да съкратим дистанцията между атаката и защитата ни и това затрудни Реал. Признавам си, че след гола на Дрогба вече почнах да си мечтая за полуфинал, коментира Терим. – Надявам се Реал да спечели Шампионската лига. Тогава ще кажа, че сме отстъпили пред най-добрите. Няма нищо, което турските футболисти да не могат да постигнат при желание за работа над себе си и ако имат воля. Жалко, че толкова лесно допускахме голове. Това ни костваше отпадането от турнира.”

Победата над Реал (Мадрид) с 3:2 повтори тази със същия резултат отпреди 12 години. Това са единствените домакински успехи на Галатасарай над испански съперници. Турският тим записа и четири загуби и едно равенство срещу отбори от Испания на собствения си терен. Реал няма победа в евротурнирите в Турция – едно равенство и две загуби.