Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Фаворитът за изпадане от Висшата лига Кардиф Сити даде сериозен отпор на Арсенал, но в крайна сметка загуби като домакин с 2:3 от "артилеристите". Головете за гостите вкараха Шкодран Мустафи (11), Обамеянг (62) и Александър Лаказет (81). За "сините птици" пък попадения реализираха Камараза (45+2) и Дани Уорд (70). 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Срещата започна с ранен натиск на Арсенал и "артилеристите" материализираха своето предимство в 11-ата минута, когато се разписа Шкодран Мустафи след асистенция на Гранит Джака. 

Постепенно домакините започнаха да стигнат до по-сериозни ситуации, като с пропуски се отличиха Джо Ролс и Боби Рийд.

Това обаче не се отнасяше за Камараза, който изравни за Кардиф в добавеното време на първата част. Нападателят вкара отскочилата топка в наказателното поле - 1:1.

През втората част Арсенал отново започна по-активно и това си каза думата в 62-ата минута, когато Лаказет даде страхотен пас на Обамеянг, който не сгреши и направи резултата 1:2.

Както през първата част, така и през втората Кардиф отново започна да изравнява играта и стигна до ново равенство. Този път Дани Уорд "пусна кръв" на Арсенал след гол с глава - 2:2.

"Артилеристите" отново грабнаха инициативата след изравняването и поведоха за трети и последен път. Голмайстор бе Лаказет, който се възползва от пас на Лукас Торейра. 

До края Кардиф опита да стигне за трети път до равенството, но така и не съумя, губейки с 2:3. 

Така след този резултат Арсенал вече има 4 точки, но се намира единадесетото място след четири кръга, докато Кардиф остава четиринадесети с 2 точки по-малко.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК